De Organist

Stefan Verberckmoes (°1967) leerde op jonge leeftijd op eigen houtje noten lezen en orgel spelen. In 1989 werd hij gevraagd als begeleider van het Sint-Joriskoor in de gelijknamige Antwerpse kerk, waar hij ook zijn eerste concert gaf.

Sinds 1992 begeleidt Stefan het Koninklijk Familiakoor Elsdonk, waarmee hij sindsdien jaarlijks concerteert. Samen met de Gregoriaanse Schola O.L.V. Middelares uit Berchem realiseerde hij in 2007 in de Antwerpse kerk Kristus-Koning een cd met gregoriaanse zang en orgelsolo’s. Als organist luisterde hij reeds hoogmissen (of vespers) op in alle monumentale Antwerpse kerken (O.L.V. Kathedraal, St-Paulus, Carolus Borromeus, St-Jacob, St-Andries en St-Michiels).

Hij speelt ook regelmatig concertmissen met de violiste JeongSun Goo, met wie hij een muzikaal duo vormt.

Naast zijn activiteiten als amateur-organist is Stefan ook voorzitter van de vzw Antwerpse Kathedraalconcerten (AKC).